Kuntoarviot asuntokauppaan ja kiinteistöjen kunnossapidon ja huollon tueksi.

 

Suoritamme asuntojen ja kiinteistöjen kuntotarkastuksia yli 20 vuoden ja 7000 kohteen kokemuksella.

 

Mitä kuntotarkastus tarkoittaa?

Kuntotarkastus on asunto- tai kiinteistökaupan yhteydessä tehtävän tekninen arviointi. Kuntotarkastus perustuu kuntotarkastajan kohteesta tekemiin havaintoihin, kohteen käyttäjän haastatteluihin sekä kohteen asiakirjoista saatuihin tietoihin kohteen kunnosta, korjaustarpeista ja mahdollisista vaurioriskeistä.

Kuntotarkastus on ennaltaehkäisevä toimenpide, joka vähentää riskejä kaupan jälkeen paljastuvien vikojen, virheiden tai vaurioiden osalta. Kuntotarkastuksen tavoitteena on tuottaa puolueetonta tietoa asuntokaupan osapuolille kohteen rakennusteknisestä kunnosta sekä korjaustarpeista. Kuntotarkastuksesta laaditaan aina toimeksiantajalle luovutettava kirjallinen raportti.

Miten kuntotarkastus tehdään?

Aistinvaraisin ja rakenteita rikkomattomin menetelmin tehtävällä kuntotarkastuksella tarkastetaan kohteen näkyvät pinnat kaikissa tiloissa, joihin tarkastajalla on vapaa pääsy. Kuntoarvion yhteydessä tehdään kosteusmittaus märkätiloihin sekä kosteudelle alttiille rakenteille.

  • Omakotitaloissa tarkastetaan kaikki n√§kyv√§t pinnat kulkuaukollisista tiloista, joihin on esteet√∂n p√§√§sy. Kuntotarkastus tehd√§√§n sek√§ ulko- ett√§ sis√§puolelta.
  • Erillis-, pari- ja rivitalohuoneistojen kohdalla ulkopuolinen tarkastus rajautuu tarkastettavan huoneiston kohdalla oleviin rakenteisiin. Taloyhti√∂n yhteisi√§ tiloja tai naapurihuoneistojen rakenteita ei tarkasteta.
  • Kerrostalohuoneistoissa tarkastetaan ainoastaan huoneiston sis√§puoli sek√§ sis√§ikkunoiden ja ovien rakenteet.

Suoritettujen toimenpiteiden perusteella kuntotarkastaja arvioi, sisältyykö kohteeseen riskejä muutoin kuin aistinvaraisesti havaittujen virheiden ja puutteiden osalta. Mikäli epäilyttävistä rakenteista ei saada selvyyttä pintapuolisin menetelmin, suosittelee kuntotarkastaja lisätutkimuksia.